2016_head.jpg
croppedimg_309426359.jpeg
1-KGFB - A kötelező felelősségbiztosítást szabályozó kormányrendelet célja, hogy az általunk másoknak okozott károkat helyettünk megtérítse...
croppedimg_1102637966.jpeg
2-Lakás - Egy jó lakásbiztosítással biztonságot teremthetünk magunk és családunk számára elkerülve, hogy a veszteségek megrengessék anyagi helyzetünket...
croppedimg_1408940829.jpeg
3-Utazás, nyaralás - Nyaralásra készülődve nyugodt, zavartalan pihenésre számítunk. Bármikor közbejöhet azonban egy fogfájás, gyomorrontás…

Bajor tormaleves


Bajor tormaleves

Recept információ:


    Megnézte:
    Fő számára:
    Elkészítési idő:

6263
2 személyre
20 perc

Elkészítés:


A tormát megreszeljük, és citromlével elkeverjük. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a lisztet, majd hozzáöntjük a húslevest és a tejet. Állandóan kevergetve felforraljuk, és belekeverjük a reszelt tormát. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd levesszük a tûzrõl, és melegen tartjuk. Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a zsírjában megpirítjuk a pirítóskockákat is. A tejszínt belekeverjük a levesbe, és felforraljuk, de nem fõzzük tovább. A szalonna- és kenyérkockákat a leves tetejére szórjuk, és zsázsalevéllel díszítjük.


Hozzávalók:


- 1 szál torma (friss)
- 30 dkg liszt
- 5-5 dl tej és húsleves (leveskockából)
- 2 dkg vaj
- fél citrom (leve)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 dl tejszín
- cukor
- õrölt fehér bors
- só
- 1 szelet pirítós
- zsázsalevél



Még több recept








A cégünk adatokat nem tárol, harmadik félnek személyes adatokat nem ad át,
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.